Újra üzemel a szalmatüzelésű kazán

Újra üzemel a szalmatüzelésű kazán

Újra működésbe állt a pécsi erőmű szalmatüzelésű kazánja, amely az elmúlt egy hónapban a szokásos éves karbantartásán esett át. A berendezés péntektől üzemel, így a bálázott tüzelőanyag fogadása újra folyamatos az erőműben.


Képezzük a téli tartalékot

Képezzük a téli tartalékot

Megkezdtük a téli tartalék bálamennyiség készletezését. A stratégiai tárolónkban több hétre elegendő tüzelőanyagot halmozunk fel. Ezt akkor használjuk fel, ha az időjárási körülmények - ónos eső, vagy hóvihar - miatt a folyamatos beszállítás akadozna. A készlet feltöltése egészen október végéig tart.


Játszóház és nyeremények – Gazdanapok újratöltve

Játszóház és nyeremények – Gazdanapok újratöltve

Nem múlhat el a Szentlőrinci Gazdanapok a Pannonpower nélkül – méghozzá most már 11. éve. Erről a rendezvényről ugyanis nem lehet hiányozni: a Dél-Dunántúl legfontosabb szakmai vására, ahol a térség agrárszektorának minden szereplője megfordul kiállítóként vagy érdeklődőként, ugyanakkor tömegeket vonzó szórakoztató program is egyben.

Ezért a biomassza-program indulása óta folyamatosan jelen van társaságunk is ezen a monstre mezőgazdasági seregszemlén. A cél kettős: egyrészt a partneri viszony ápolása és új, ígéretes kapcsolatok létesítése a potenciális tüzelőanyag-beszállítókkal, másrészt pedig a „civil” érdeklődők tájékoztatása a korszerű, megújuló forrásokon alapuló energiatermelésről.

Utóbbit természetesen kreatív és játékos formában kell érteni. Ezért idén is lesz például szalma játszóház, amely már sokszor aratott egyértelmű sikert a kisgyerekek és szüleik körében. Visszatér a szintén kedvelt zöld energia kvíz, amelyben néhány egyszerű kérdésre kell válaszolni társaságunkkal és a biomasszával kapcsolatban. A kitöltésre vállalkozók jutalmul kisebb ajándékokat kapnak, a napi megfejtők között pedig Pannonpower ajándékcsomagot sorsolunk ki.

A játékok mellett készülünk természetesen kiadványokkal, ismeretterjesztő anyagokkal, amelyekből megismerhető a pécsi erőmű működése és a biomassza-tüzelés előnyei. A kevésbé komoly dolgokra vágyókat pedig más ajándékok is várják.

Látogasson el ön is a Pannonpower standjához ezen a hétvégén, szeretettel várjuk!


Árpával kezdődött a szalmaév

Árpával kezdődött a szalmaév

Megérkeztek az első árpabálák az erőműbe. Az alacsony nedvességtartalmú, frissen bebálázott árpával megkezdődött a 2016/2017-es szalmaév is az erőműben. Az árpabálák rövidesen repcebálákkal egészülnek ki, összhangban a repce betakarításával.


Aratásra kész az árpa – ebből is lehet bála

Aratásra kész az árpa – ebből is lehet bála

A napokban kezdődik meg az árpa aratásával a betakarítási szezon. Ez a bálázási időszak rajtját is jelenti, hiszen az árpa szármaradványából ugyanolyan jó minőségű bálák készülhetnek, mint a búza szárából, vagy a repce maradványaiból. Várjuk az első árpabála szállítmányt az erőműbe.

 

 

 


Szalma mellett széna

Szalma mellett széna

Újabb fűkaszálék szállítmány érkezett: az árkok, csatornák nyírásából származó szármaradványokból készült bálák. Bár a szállítmány színe nem sok jót ígért, a nedvességtartalma mégis bőven megfelelő lett az erőművi felhasználásra.


Kapcsolat